North Cascade NP

Torsdag 30 juli kl. 18:35 (lokal tid)

Hej!

Vilken dag! Alla intryck och vyer har inte hunnit landa än men försöker återberätta så gott det går. Dagen började tidigt, jetlagen ej återställd så vid 03:30 tycktes det vara lagom att vakna. Försökte ihärdigt somna om igen, men utan resultat så vid 04:30 gick jag upp och gjorde mig redo för dagen. En 40 mil lång bilresa genom North Cascade Nationalpark med slutdestination K-diamond-K Guest Ranch. Väderprognosen siade igår temeraturer runt 35 grader idag, så tänkte att det var lika bra att bege sig så tidigt som möjligt (dock inte innan det hade ljusnat).

 

Åkte och tankade innan jag checkade ut och lämnade hotellet 06:30. Jag hade förberett mig för det varma vädret med kjol och t-shirt, men fick byta till byxor och ta på en kofta när jag kom till början av nationalparken. Hög höjd ger kallare väder på morgonen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om vägen genom nationalparken... det var liksom helt fantastiska vyer. Självklart inte hela tiden under en sträcka av ca 15 mil, men i det stora hela enormt vackert. Stannade för att både ta kort och filma. Tror det är bättre att foton och film pratar för parken just nu än att jag ska försöka mig på en återberättning, intrycken har inte hunnit smälta.

 

 
 
 
 

Hade på förväg bestämt att stanna i Omak och äta, tänkte att det kunde vara lagom efter att ha kört 30 mil. Helt ärligt var det perfekt, klockan var 13 när jag körde in i Omak. Och gisses vad varmt det hade blivit (det hade jag givetvis kännt redan innan), men när jag stannade så slog värmen emot mig helt genomsvettig, t-shirten helt blöt på ryggen (usch!). 35 grader var det ja, inte ett moln på himlen och brisen var i princip obefintlig. Körde med nervevade rutor för AC:en blåste varmluft kändes det som. Var livrädd för att bilen skulle få värmeslag och bli ståendes utan mobilteckning (en hel del zoner som inte har mobilteckning i bergen). Hittade en (och då menar jag bara en) parkeringsplats med hel skugga vid affärscentrat i Omak och den tog jag direkt – kände att bilen behövde vila lite, även om det inte var svalt i skuggan var det åtminstone inte som i solen.

 

Åkte vidare och räknade nervöst ner milen för att hålla tummarna att bilen inte skulle få värmeslag. Kom fram till Republic där jag stannade och handlade en glass och is till kylväskan innan jag körde den sista milen till ranchen. Avslappnad spänning utan stress mötte mig direkt och jag kan se att många trivs med en ranch-semester. Lugnet och djuren är härligt. Klockan hade hunnit bli fyra innan jag kom hit, checkade in (vilket här bara innebar att jag tog i hand med kvinnan som äger farmen och hon sa att jag redan hade betalt om jag bokat via tredje part). Jag valde ett hörnrum (fick välja mellan två rum) och tog en dusch det första jag gjorde – värmen är olidlig. Rummet är rustikt, timmerväggar och timmersängstomme. Precis som jag föreställt mig på en hästranch och det känns bara... ja... som att man dras med i lunket och lugnet som råder här. Djuren går på gården framför huvudhuset, många av dem lösa. En ko gick precis och betade vid vernadan och en ankfamilj håller till en bit bort. Lungt och skönt. Imorgon väntar en transportsträcka på ca. 45 mil, hoppas att det blir lite svalare väder.

Peace out!