Det här med lycka

Söndagen den 29 april 2018

Hej!

En solig vecka har passerat med underbart väder här i Whistler; 25 grader och klarblå himmel i slutet av veckan. Måndagen var en jättebra dag på förskolan och de tre följande barnvaktsdagarna var toppen. Hade vattenlek med de två ettåringarna och i torsdags var det tillräckligt varmt för att bada – jag behöver nog inte säga att de älskade det! Om än höll både jag och hunden oss på behörigt avstånd från vattenbaljan, barnen blev något ”exalterade” av vattenet. Fick identiskt svar från båda föräldrarna när jag diskret sa detta, svaret var: ”du ska se vårt badrum efter att hen har badat!” :D

I fredags gjorde jag en halv dag på förskolan. Jag och finskan gick bort till mataffären och satt på deras uteservering och njöt i värmen… underbart med fågelkvitter och utsikten av snöklädda berg. Efter att hennes rast var slut gick jag vidare till centrum och åt lunch. Tog bussen hem vid 3:30. I går (lördag) behövde jag handla mat. Om än är bussarna riktigt dåliga nu, ja jag vet jag har sagt det tidigare men helt ärligt – det suger. I rask (!!!) takt gick jag in till centrum på 20 minuter (tar 25-30 min i vanliga fall, en låååång brant uppförsbacke), handlade på under 6 minuter och med andan i halsen hann jag med bussen hem. Tummen upp. Positivt är att jag nu vet hur snabbt jag kan gå (utan att kollapsa i uppförsbacken och fortfarande lyckas stå på benen efter) och kanske kan försöka tajma handlingen med promenad på ett håll och buss på ett håll. För helt ärligt, om jag handlar på 10-15 minuter fungerar det inte med 1 timmes väntan mellan bussarna. Om än försöker jag hela tiden tänka positivt och en positiv sak med bussarna är att jag helt klart bor i rätt område. Det har jag känt sedan jag flyttade hit. Jag tror aldrig det har hänt att bussen har varit full eller att jag har fått stå på min busslinje, vilket är väldigt vanligt på de andra. I mitt område bor mer ”fasta” whistlerbor och väldigt få turister. Det här är helt klart ett stort plus.

Idag hade jag en sån där soft skön söndag när man fortfarande sitter i pyjamas trots att klockan är 11… och då gick jag upp vid 7 :D Det har varit lite sämre väder igår och idag, runt 10+ och regn. Om än behövs regnet och om väderprognosen stämmer ser kommande vecka väldigt solig ut. Under eftermiddagen tog jag bussen till mataffären längst bort (som har kanelvåfflor och billigare frukt). Skönt att komma ut lite trots regn, har inte plockat in vinterjackan än och idag kändes den välbehövlig.

Jag följer några vandrings vloggar på Youtube. Igår såg jag ett avsnitt där en av dessa pratade om lycka (happiness). Det fastnade hos mig och kändes mitt i prick. Jag och min mamma brukar prata om hur viktigt det är med vardagslycka och det här kändes i samma genre. Jag sprider det därmed vidare:

Du kan inte göra någon lycklig. Du kan få någon att le. Du kan få någon att må bra. Du kan få någon att skratta. Men vare sig de är lyckliga eller inte, är helt upp till dem. Det är ditt eget ansvar att vara lycklig; du kan inte lägga det ansvaret på någon annan än dig själv.

Jag tror inte att man måste förstå vad som gör någon annan lycklig. Exempelvis, någon älskar att gå till gymmet. Frågar du mig, ser jag ingen nytta med att räkna hur många gånger jag kan lyfta något tungt. Jag förstår helt enkelt inte meningen med det, men det viktiga är att jag inte måste förstå det. Allt jag behöver veta är att det gör just den personen lycklig och då bör jag uppmuntra den att göra det.

Ha en bra dag!