Tankar, jobb och lärarlegitimation

Hej!
Idag är det knappt fyra veckor kvar innan flyget går mot Kanada. Jag jobbar en vecka till innan semestern börjar... som kommer bestå av flyttpackning, flyttstädning och resepackning samt även någon dagsutflykt. Det är blandade känslor som utspelar sig hos mig. Vanligtvis börjar jag semestern den här veckan vilket gör att ena stunden känns det som jag går igenom en lerpöl där fötterna suger sig fast och jag tänker "Usch har jag en hel vecka kvar att jobba innan jag får vara ledig". I nästa stund känner jag för att trycka på en paus-knapp och tänker "Herregud, det är bara en vecka kvar på jobbet sedan slutar jag". Som vanligt när jag har en resa på gång går jag in ett slagt läge av en "utanför kroppen"-känsla där jag börjar fundera på om det verkligen är jag som ska göra det här? Jag kan inte riktigt ta in att jag på allvar har sagt upp lägenheten och jobbet, för att faktiskt försöka mig på att stanna i Kanada inte bara åka dit på semester. Att lämna det trygga för att prova något helt nytt och okänt.
 
Tanken var att jag skulle åka dit utan jobb fixat eftersom jag inte vet var jag vill bo, mer än att jag inte vill bo mitt inne i en storstad. Jag hade tänkt låta magkänslan styra och bestämma startplats efter roadtripen på två veckor. Om än har jag haft turen att ro i land ett jobb i Whistler, vilket gör att jag kommer göra en roadtrip och därefter börja jobba i Whistler ovanför Vancouver. Det känns overkligt och jag vågar inte riktigt tro att jag har fått ett jobb... men tillåter jag mig själv att känna efter, känns det (helt ärligt) enormt skönt att ha ett jobb som väntar. Det kanske inte fungerar och jag kanske inte trivs, men jag har någonstans att börja.
 
Läget jag befinner mig i just nu är att jag letar bostad i Whistler. Det är en skidort med ca. 2 miljoner besökare/år och orten har ca. 10 000 fasta invånare. Eftersom det är Kanadas motsvarighet till Aspen (USA), är priserna hutlösa! En etta kostar i snitt mellan 1200-1800 kanadensiska dollar (med dagens låga CAD ca. 10 000 kr)... helt sanslöst dyrt... och svårt att få, för även om hyrorna är extrema blir lägenheterna uthyrda då det råder bostadsbrist.
 
Jag har skickat in en hel mängd blanketter till lärarverket i British Columbia för att få min svenska lärarutbildning värderad. Inte lite pappersarbete kan jag meddela. För att göra en lång historia kort, för att få undervisa i förskola/skola i Kanada behöver man ha kanadensisk lärarlegitimation och det är det jag försöker få.
 
Ha det bra!