Halloween fest, julmusik och beslut

Söndagen den 29 oktober 2017

Hej!

I skrivandets stund spelas julmusik i högtalarna. Ja, jag vet det är tidigt att börja lyssna på julmusik – men jag gillar det och nu är det nästan november, så då kan jag officiellt börja lyssna på julmusik. Jag är inte mycket för själva julafton, det där med att köpa julklappar har aldrig varit min passion. Däremot älskar jag december. Hela månaden. Från första advent till nyårsafton. För mig är december en glädjefylld månad med skön stämning, julbak osv. För att inte tala om belysningen och julgranen som kommer fram – älskar det.

Veckan som har gått har varit väldigt bra. Vi hade Halloween-fest på två avdelningar på förskolan i tisdags. Mycket lyckat. I 4-5 års gruppen byggdes klassrummet om till ett ”Haunted House”. De går verkligen ”all in”. Det var knytkalas så föräldrarna hade med mat till en enklare plockbuffé (grönsaksstavar, popcorn etc.). Festen avslutades med att en pumpa-pinata slogs sönder som var fylld med godis och glitter.

Vädret har slagit om igen och veckan har speglats av sol och ca 10-15 grader mitt på dagen (runt nollan på nätterna). Enormt skönt med sol, man blir mer positiv till livet när solen skiner. Även om jag uppskattar regniga dagar också, så är det trist när det regnar flera veckor i sträck med tunga moln – det känns som det aldrig blir ljust ute.

Jag har letat flygbiljetter i veckan. Det är likadant varenda gång jag ska ta ett beslut om det inte finns något som känns perfekt från början. Jag letar och letar och letar. Grunnar på det så jag blir tokig känns det som. Men sen kommer jag till en punkt och tänker ”sluta, bara ta ett beslut” (det är likadant varje gång) och när jag väl har bokat/tagit ett beslut andas jag ut och släpper det. Det liksom försvinner från mina tankar och jag känner mig till freds… skön känsla.

På tal om beslut. Idag har jag sagt upp mig från mataffären. Har haft en gnagande känsla ett tag som inte har släppt. Jag trivs kanonbra i mataffären, det är ett roligt jobb med sköna kollegor och jag cyklar hem med ett leende på läpparna varje gång. Men av olika anledningar känner jag att just nu är det här rätt beslut att ta, framförallt känner jag att jag behöver sakta ner och inte jobba sex dagar i veckan. Det här är en stor grej för mig, något jag försöker att inte ta så allvarligt på (men som jag nog instinktivt gör ändå), för jag gillar inte att ”misslyckas”… Jag vet så klart att det inte är ett misslyckande, för jag har gjort ett bra jobb men det känns lite som ett nederlag ändå. Jag tänker på en av mina lärare från universitetet som pratade med mig innan jag bestämde mig för att ta studieuppehåll. Hon pratade om krav från omgivningen och krav på en själv. Även om jag går in med en ganska lättsam och glad attityd till det jag gör, har jag enormt stora krav på mig själv (för stora ibland). Jag skulle aldrig ställa så stora krav på någon annan, exempelvis barnen på förskolan, men jag förväntar mig en viss sak av barnen – likaså förväntar jag mig en viss sak av mig själv. För några år sedan lyssnade jag på en förläsare som nämnde det här med förväntningar och hur viktigt det är att vi har förväntningar och mål att sträva mot; för det värsta är inte när vi inte når våra mål, det är när vi inte har några mål (bättre att ha för höga förväntningar än att inte ha några förväntningar alls). Så… imorgon gör jag min sista dag i mataffären.

Igår var en kanonbra ledig dag. Jag handlade, lagade mat och tog sedan en cykeltur på eftermiddagen. Hade sett fram emot att åka gondolan, men alla liftarna har stängt en månad… typiskt. De öppnar igen i slutet av november.

Det kommer att bli ett par resor till och från Sverige den närmaste tiden, det är en av anledningarna till beslutet ovan. En av mina kollegor ska åka på tre veckors semester till Hawaii… det låter härligt :-) Sol, värme och bad. Kanske att det nästa år kan bli en Hawaii-resa för mig, det går direktflyg från både Vancouver och Seattle.

Ha det bra!