Sommaren är här

 

Söndagen den 15 juli 2018

Antal vithövdade havsörnar: 1

Antal kolibri: 1

Antal döda möss inomhus: 1 (kan även ha varit en sork)

Hej!

Ännu en vecka har passerat och med den varmt väder. 30 grader på dagen och runt 12 på nätterna. Har jag sagt hur tacksam jag är över min lägenhet? Huset är fenomenalt bra och de stora träden runt ger skugga = även en lägenhet på 15kvm är sval trots 30 grader ute…

Bortsett från en del huvudvärk har veckan varit väldigt bra. Jag känner att tiden går himla snabbt och avfärden från Kanada närmar sig alldeles för fort. Om än är jag tacksam för att jag känner som jag gör, det gör att jag verkligen försöker njuta av varje dag – titta lite extra på de fantastiska bergen, ta en promenad bredvid de enorma träden eller ta cykeln ner till sjön. Även om jag lämnar Kanada nu har jag väldigt svårt att tro att jag inte kommer tillbaka, naturen är i en klass för sig.

I torsdags hade en av barnvaktspapporna ledig dag. Han frågade om vi vill åka och bada i sjön, vilket jag gärna tackade ja till. Underbart att spendera de sista två jobbtimmarna nere vid vattnet. Barnen var överlyckliga och åt med god aptit picknicken jag packat med.

I helgen är jag kattvakt åt min hyrsvärd. Deras hus har 4 sovrum och 4 badrum, stort träddäck i etage med delvis utsikt över Whistler Mountain… Det här är ett hus i en prisklass jag aldrig kommer ha råd med, därför njuter jag lite extra när jag nu sitter i skuggan på trädäcket och blickar ut över berget. För att ge en referensram ligger huspriserna i mitt område mellan 15-30 miljoner SEK… Min hyresvärd har tidigare sagt att priserna sköt i höjden i och med OS 2010, innan dess var det dyrt men inte så här dyrt. Med andra ord gjorde de som köpte hus här för 30-40 år sedan en mycket bra affär, då även väldigt (!) rustika stugor går för mångmiljonbelopp vid försäljning.

Imorse när jag kom in för att mata katterna låg det en död mus på köksgolvet. Jag kan ärligt säga att jag skrek högt. Gick ut från rummet 4 gånger innan jag kunde konstatera att ”ja, det ligger verkligen en död mus där” och att det inte bara var inbillning. Om än får man se det positivt, den var stendöd och inte halvtlevande – då hade jag bokstavligen sprungit ut igen. Desto roligare var att jag i veckan såg en vithövdad havsörn igen på nära håll, om än stod jag i vattnet vid sjön och hann inte ta ett kort. De är otroligt mäktiga! Jag såg även en kolibri på balkongen en eftermiddag. Jag försökte förklara vad det var för fågel för en av barnvaktspapporna, om än visste jag inte det engelska ordet för kolibri. Slog upp det när jag kom hem och kan ärligt säga att jag aldrig skulle ha gissat ”Hummingbird” som är kolibri på engelska – nu har jag lärt mig något nytt :-)

Ha en bra dag!

Kommentera här: