Dag 3 Mora och Orsa

Hej!
Andra natten i tält avklarad! Den här gången på Leksands camping. Superfin campingplats med underbar utsikt över Siljan. Leksand känns som en väldigt mysig ort :)

Tveksamt om jag kan säga att jag sov bättre denna natt. Å ena sidan kändes det som en säker plats att tälta på med bommar till området. Å andra sidan var det en husbil/vagns camping, så generatorer gick under natten. Tält har noll ljudisolering, sista gången jag tittade på klockan var 01:15 :-/ Sov lite bättre framåt morgontimmarna, gick upp strax för 06 och åt frukost i shorts och t-shirt med underbar utsikt över vattnet. Redan 20 grader ute, så en varm dag.

Strax efter 7 styrdes bilen mot Nusnäs och dalahästarna. Om än var det på tok för varmt för att kunna lämna Grim i bilen. Istället åkte vi till Mora. Vi gick till den klassiska porten för Vasaloppets målgång. Blev dock inget mäktigt kort eftersom det var vägarbete på båda sidor om porten :)

Därefter gick vi ner till vattnet och tittade på den stora dalahästen. Grim tyckte den första hästen vi såg var lite läskig men sen gick det bra med de andra. Sedvanlig foto-session följde. Grim är måttligt förtjust över att agera som modell vid varje sevärdhet, men accepterar det med en liten godis :D
 

Efter lunch åkte vi vidare till Orsa där vi skulle bo för natten. Vilken trevlig ort Orsa känns som! Fin och stor camping (men blåsigt). Vi gick en sväng vid vattnet utmed campingen, superhärligt och underbar utsikt med berg i bakgrunden. Påminner lite om utsikten vid sjön i Coure d'Alene som jag gillar så mycket.

Vid 13:30 åkte vi till stugan vi hyrt för natten. Himla skönt att ha eget badrum och pentry efter att ha tältat, framförallt möjligheten att frysa om kylklamparna och ladda all elektronik. Otroligt fin utsikt över Orsa sjön! Ingen tv behövdes på kvällen, bara sitta och njuta av utsikten... balsam för själen.

Måste säga att jag är imponerad av Grim. Han kämpar på och är positiv till allt vi gör, till och med galenskaper som att sova i tält eller sitta på dalahästar. Tror dock han tycker det är tur att vi har några sträckor att åka med bilen, bra chans att sova ordentligt och inte behöva hålla koll på flocken och allt som händer runtomkring :)
Ha det bra!
 

Kommentera här: